loading

Szef kuchni Giuseppe Milo poleca

Pizza miesiąca

Chcielibyśmy przedstawić Wam wyjątkową pizzę! 🤩 Będziecie mogli jej spróbować tylko w maju! 🌸 Chcemy co miesiąc, tworzyć dla Was nową kompozycję smakową. 🍕

Przed Państwem: À contadina

À contadina - 38 zł 30 zł.
Mozzarella fior di latte orchidea, cipolla rossa, aglio, guanciale, funghi porcini, crema di tartuffo
Mozzarella, guanciale (podgardle sezonowane), czerwona cebula, czosnek, borowiki, krem truflowy

Dostępna tylko w Maju

Od Poniedzialku do Czwartku 12.00 - 24:00 Piątek i Sobota 12:00 - 02.00

501 482 484

 

Pizza neapolitańska

Pizza z Neapolu to pizza zupełnie niezwykła. Zdecydowanie różni się od tych znanych z polskich pizzeri. Nie przypomina także innych włoskich pizz, no może poza tą z Kampanii.

Tradizione napoletana

Ciasto do pizzy neapolitańskiej to tylko cztery składniki: najlepsza mąka, woda, sól i drożdże. Ciasto wyrasta od 24 do nawet 48 godzin, a czas ten zależy od “mocy” wykorzystanej mąki. Zgodnie z tradycją, naszą pizzę wypiekamy w oryginalnym, opalanym drewnem piecu, w temperaturze 450 stopni.

Czas pieczenia? To tylko minuta! A efekt? Na Wasz talerz trafia aromatyczny placek, z cudownie pulchnym i przypieczonym brzegiem i cienkim, wilgotnym wnętrzem. Całości dopełnia pełen smaku sos przygotowany z pomidorów San Marzano, zbieranych na wzgórzach Wezuwiusza i oryginalna mozzarella, którą do Warszawy przywozimy dla Was prosto z Kampanii! Korzystamy jedynie ze szlachetnej oliwy extra virgin z pierwszego tłoczenia, najprawdziwszego sera grana padano i świeżych liści bazylii.

Wykorzystujemy oryginalne włoskie produkty W pizzerii Milo używamy jedynie oryginalnych, importowanych z Włoch produktów. Nasze ciasto wyrabiamy z połączenia trzech rodzajów mąk Caputo, o różnej grubości. Ciasto następnie wyrasta minimum 48 godzin - dzięki temu, pizza jest lekkostrawna i nie powoduje uczucia ciężkości. Sos pomidorowy, czyli bazę większości pizz Milo, tworzymy sami z przetartych pomidorów San Marzano DOP (z gwarancją pochodzenia), zbieranych u stóp Wezuwiusza. Korzystamy tylko z mozzarelli produkowanej ze świeżego mleka w regionie Kampania DOP, która w całych Włoszech znana jest pod nazwą "oro bianco", co znaczy "białe złoto". Z Kampanii, a dokładnie z Parku Narodowego Cilento, przywozimy dla Was także najlepszą włoską oliwę extra virgin z pierwszego tłoczenia. Tylko jej używamy do przygotowywania Waszych pizz! Ponadto, znacznikiem DOP (gwarancja pochodzenia) mogą pochwalić się wszystkie produkty, z których na co dzień korzystamy w Milo: salami, sery, wędliny, czy oryginalna szynka długodojrzewająca San Daniele. Sprawdźcie sami i poczujcie się jak w Neapolu!

Godziny zamówień

Zadzwoń zamów prawdziwie neapolitańską pizzę 501 482 484
Niedziela - Czwartek
12:00
24:00
Piątek - Sobota
12:00
02:00
Zadzwoń i zamów Teraz: 501 482 484

Ostatnie opinie:

Top