loading

O nas

Milo Pizza Napoletana Mokotów
Jana Bytnara „Rudego” 13
tel. 514 684 463

Historia

Milo to przede wszystkim pasjonaci dobrego jedzenia! Pizzeria swoją nazwę zawdzięcza pizzaiolo Giuseppe Milo. Giuseppe swoją przygodę z mąką zaczął już w wieku 7 lat! Jako dziecko pomagał babci w kuchni, szczególnie podczas pieczenia - zarówno pizzy, jak i pieczywa, w starym domowym piecu, opalanym drewnem. Od tamtego czasu Giuseppe próbuje odtworzyć niezapomniany smak babcinych specjałów. To właśnie dlatego z takim zapałem zgłębia tajemnice pizzy, we wszystkich jej aspektach.

Tuż po ukończeniu szkoły. Giuseppe wyjechał ze swojej rodzinnej miejscowości położonej na obrzeżach Kampanii i przeniósł się do Mediolanu. Tu, pod okiem najlepszych pizzerów, w najbardziej renomowanych pizzeriach, rozpoczął swoją karierę. Nie trwało to długo, kiedy Giuseppe z pomocnika, stał się profesjonalistą!

W ciągu 20 lat kariery zawodowej pracował w wielu różnych częściach Włoch i całej Europy. Jak trafił do Polski i dlaczego tu został? To miłość! Giuseppe zdecydował, że to właśnie w Warszawie jest jego miejsce. To właśnie tu chce dzielić się z Wami wszystkimi swoją pasją i doświadczeniem! Serdecznie zapraszamy do spróbowania pizzy Milo!

U nas czeka na Ciebie ciepły, przyjazny i niezwykle rodzinny klimat naszej pizzerii tworzony, przede wszystkim przez nas pracowników. Jesteśmy osobami posiadającymi ogromną pasję i znajdujemy w codziennych obowiązkach zwykłą radość. Potwierdzeniem na to jest nieznikający z naszych twarzy uśmiech, dzięki czemu każde nieporozumienie rozwiązywane jest w mgnieniu oka. Typowa włoska serdeczność i otwartość powoduje, że traktujemy się jak rodzinę, która jest ze sobą na dobre i na złe. Giuseppe samodzielnie dobiera najwyżej jakości składniki do swoich kompozycji pizz, łącząc je z niesamowitą radością, całość dopełnia prawdziwy aromat pieca opalanego drewnem i w ten sposób powstaje kompozycja unikalna i niezapomniana przez podniebienia naszych gości i wyjątkowa pizza napoletana

Top