Milo to przede wszystkim pasjonaci dobrego jedzenia! Pizzeria swoją nazwę zawdzięcza pizzaiolo Giuseppe Milo. Giuseppe swoją przygodę z mąką zaczął już w wieku 7 lat! Jako dziecko pomagał babci w kuchni, szczególnie podczas pieczenia - zarówno pizzy, jak i pieczywa, w starym domowym piecu, opalanym drewnem. Od tamtego czasu Giuseppe próbuje odtworzyć niezapomniany smak babcinych specjałów. To właśnie dlatego z takim zapałem zgłębia tajemnice pizzy, we wszystkich jej aspektach.
Tuż po ukończeniu szkoły. Giuseppe wyjechał ze swojej rodzinnej miejscowości położonej na obrzeżach Kampanii i przeniósł się do Mediolanu. Tu, pod okiem najlepszych pizzerów, w najbardziej renomowanych pizzeriach, rozpoczął swoją karierę. Nie trwało to długo, kiedy Giuseppe z pomocnika, stał się profesjonalistą!
W ciągu 20 lat kariery zawodowej pracował w wielu różnych częściach Włoch i całej Europy. Jak trafił do Polski i dlaczego tu został? To miłość! Giuseppe zdecydował, że to właśnie w Warszawie jest jego miejsce. To właśnie tu chce dzielić się z Wami wszystkimi swoją pasją i doświadczeniem! Serdecznie zapraszamy do spróbowania pizzy Milo!
U nas czeka na Ciebie ciepły, przyjazny i niezwykle rodzinny klimat naszej pizzerii tworzony, przede wszystkim przez nas pracowników. Jesteśmy osobami posiadającymi ogromną pasję i znajdujemy w codziennych obowiązkach zwykłą radość. Potwierdzeniem na to jest nieznikający z naszych twarzy uśmiech, dzięki czemu każde nieporozumienie rozwiązywane jest w mgnieniu oka. Typowa włoska serdeczność i otwartość powoduje, że traktujemy się jak rodzinę, która jest ze sobą na dobre i na złe. Giuseppe samodzielnie dobiera najwyżej jakości składniki do swoich kompozycji pizz, łącząc je z niesamowitą radością, całość dopełnia prawdziwy aromat pieca opalanego drewnem i w ten sposób powstaje kompozycja unikalna i niezapomniana przez podniebienia naszych gości i wyjątkowa pizza napoletana