Pizza neapolitańska nie jest krojona w trójkąty, dlatego też dostarczamy ją do Was nie pokrojoną, w specjalnych wentylowanych, przeznaczonych do tego celu opakowaniach. W Neapolu bowiem pizzę je się sztućcami, albo samemu wykrawa się kawałki i składa jak kanapkę, jedząc rękami. Należy jeść ją od środka ku rantom. Te służą do zbierania pozostałości oliwy i sosu pomidorowego na talerzu. W dostawie do domu, pizza neapolitańska jeśli byłaby pokrojona, moglaby stracić swoje walory wizualne oraz smakowe, gdyż sos oraz oliwa, mogłyby wpłynąć przecięciami pod spód pizzy.
Zapraszamy do obejrzenia filmu instruktarzowego ;)
INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES 🍪 Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.Czytaj więcej